top of page

#WhyBrugge

Het is niet moeilijk om te beschrijven hoe mooi Brugge is. Bewijs hiervan zijn zijn de UNESCO erkenning als werelderfgoed en natuurlijk de miljoenen toeristen die jaarlijks op bezoek komen.

Maar ik geef jullie graag een persoonlijke visie, als niet-Bruggeling- op deze kleine metropool.

Ik vind Brugge ronduit heerlijk! Ik hou van steden die overvloed uitstralen, zoals Zürich, Lausanne, Milaan, Lugano en Den Haag. Brugge, hoewel veel kleiner dan bovenstaande steden, heeft ook die energie!

 

Een ideale combinatie van een rijke geschiedenis, schitterende, historische gebouwen, vele goed onderhouden parken, tal van heerlijke restaurants, leuke winkels, een goed klimaat om er te ondernemen, een rijk cultuur-en sportaanbod en gelegen op slechts 15 minuten van de zee.

Brugge is voor mij dé ideale stad om te wonen met kinderen. De stad is veilig, gezellig en alles is op fiets-of wandelafstand. Je kan kiezen voor de drukte van het centrum en opgaan in de massa, als toerist in eigen stad, of heerlijk genieten van de absolute rust buiten de toeristische paden. Ik ben er zelfs van overtuigd dat het op sommige plaatsen in Brugge centrum stiller is dan op ‘den buiten’.

De vastgoedmarkt is ook enorm divers:

Je vindt er statige stadspaleizen, hippe appartementen, prachtige herenhuizen, industriële gebrouwen, kleine godshuisjes en vooral veel verdoken parels achter een bescheiden gevel. Een paradijs voor liefhebbers van vastgoed!

In vergelijking met Brussel, Gent of Leuven zijn de prijzen in Brugge ook heel wat lager, wat zeer veel perspectief biedt voor investeerders.

Voor mij is Brugge de meest aangename en mooiste stad van België, met een zeer hoge levensstandaard. En op vlak van vastgoed, zeker de stad met het meeste potentieel!

dijver by night.jpg
Brugse reien.jpg
bottom of page